úterý 30. října 2012

Co je špatného na komunismu?




V posledních senátních volbách získali nezanedbatelnou část madátů členové Komunistické strany Čech a Moravy (KSČM). V sociálních sítích a částečně i v médiích kolují otázky, zda lidé zapoměli, jak to v nepříliš vzádlené minulosti u nás vypadalo. Nicméně, co se týče mé generace, která si dobu vlády komunistické strany nepamatuje, nebo ji vůbec nezažila, otázku je nutné změnit a to na otázku, zda víme co bylo špatně? neboť je všeobecně známo, že komunismus je špatný, ale víme proč? Tento článeček, esej, či co to je, se pokusí nastínit nutkavou otázku, co je na komunismu tak špatného.


(Tento článek vznikl z poznámek skládající se z úryvků článků. které měly spoužit pro mou potřebu. Takže i když bych velice ráda uvedla zdroje, tak nemohu, protože není v mých možnostech originální články a autory dohledat)

Co slibuje:
Všichni budou šťastní a svobodní. Každému se dostane všeho podle jeho potřeb a zdarma. Stát se o všechno postará. Toto komunismus slibuje ale tvrdí, že to tak bude, jen dáme stranickým pohlavárům neomezenou moc. A lidičkové s vidinou ráje na zemi to udělali.




Jenže pečení holubi do huby nelítají, I když bychom strašně rádi chtěli:-) 

Například v Rusku v začátcích komunismu byl chléb zdarma. Jenže co je zdarma, tak tím se zákonitě plýtvá. Takže lidé jim krmili  jím dobytek, prasata a do týdne nebyla už ani mouka na pečení… Takže komunisti vymysleli příděly. Všem stejně. lépe řečeno všem stejně málo. Samozřejmě pokud jste nebyli straničtí pohlaváři, nebo udavači.

Pak jsou lidi jsou zákonitě nespokojení a prostředkem k potlačení nespokojenosti je zastrašování a zavírání těch, co se ozvou. Mohou to udělat, protože jim přece lidičkové dali neomezenou moc:-(  Pokud se to národu nelíbí ještě více, strana odpovídá ještě větším zastrašováním, násilím, zavíráním, smrtí nebo nasazením v sibiřských pracovních táborech. Tam mimochodem zemřelo víc lidí, než v koncentrácích za Hitlera. Ono, pokud je někdo odsouzený k 5-ti letům fárání uranu holýma rukama, tak je to doživotí.

Myšlenka komunismu je degogie. Tvůrci to vědí, od samého začátku vědí, že idea všeho zdarma není reálná. Sliby jsou jen prostředek k tomu, aby jim lidi věřili a oni sami se dostali k moci.


Jak se komunismus projevoval aneb dopady na obyčejné lidi:

Zabavení majetku: odebrali „znárodnili“ nejen majetek velkých a mocných, ale i majetek posledního chudáka, aby nakonec každý jednotlivec byl závislý svým bytím na libovůli toho, kdo mu vládne. Proto se „znárodnily“ podniky, statky a usedlosti, živnosti a prodejny. Každý občan tak zůstal „nahý“, odvislý na tom, jak s ním nová vrchnost bude zacházet, co mu poskytne za jeho „zásluhy“, co bude jíst a jak mu bude dovoleno žít…


Práce pro každého: ano, zařídili občanovi práci, zařídili mu zdarma školku pro prcky, ale už se nikoho neptal, jestli chceš dělat zrovna tuto práci. Člověka, který nesnáší krev, mohli poslat jako sílu na jatka, třeba na druhý konec republiky pokud mladý člověk nemá rodinu. Navíc, protože to byla uměle vytvořená pracovní místa, práci na kterou stačí jeden člověk dělali třeba 3. Jenže nemají rozdělenou jen práci toho jednoho místa, ale i plat. Nelíbí se jim jim něco? Nebo dokonce nepřijdou do práce? Šup s nimi do lágru za sabotáž režimu. 

Získat lepší práci měl šanci nebo dokonce nárok, ten, který se o to zasloužil, ne však schopnostmi, pílí a úsilím. Vedení státu i podniků se dostávalo do rukou zcela neadekvátních lidí - zedníků, nádeníků, holičů, jejichž jedinou kvalifikací byla komunistická legitimace. A naopak ze zaměstnání bylo propuštěno a zařazeno k lopadě desetiticíce inženýrů a doktorů.





Zákaz veřejné činnosti, která nesouvisí s propagací a idealizováním komunismu:
nemožnost vydávat “normální časopisy, knihy
potlačování křesťanství - nikdo se přece nemůže věřit v nějké nebe, nebo ráj, když rájem je přece komunismus!

Zastrašování: Cokoli se ti nelíbí, nebo uděláš co  režim neschvaluje, odpykáš to nejen ty, ale celá tvá široká rodina. Zavřou tebe, partnera, děti se nemohou hlásit na školy. Protože se to děje veřejně, je to velice silný prostředek. Třeba mi je jedno, že potrestají mne, ale, že zničím život svým blízkým, je bič, takže radši všichni přikyvují.

 
Nedostatek zboží: regály v obchodech byly prázdné. A když tam něco bylo, tak jen jeden druh. Na banány se stály pověstné fronty.
 
Zrušení pasů: no comment

Vzdělání: hromadné vyhazovy ze středních a vysokých škol, pokud rodina nebyla v té jediné správné straně.


Zatajování všeho, co se KSČ nehodilo, a co je nezobrazovalo v dobrém světle:Bouchl zfušovaný Černobyl a nejen, že nedošlo k žádné evakuaci, ale snažili se to ututlat! Dodnes se rodí postižené děti, protože jejich rodiče vesele konzumovali zamořenou potravu a pili radioaktivní vodu. Nikdo je nevaroval!

                                              


Vtip o komunismu:


Tři muži se ve vězení baví o tom, proč je zavřeli.
První říká: "Vždycky jsem chodil do práce o deset minut později, tak mě zavřeli za sabotáž."
"To já jsem chodil o deset minut dřív," říká druhý, "tak jsem tu za špionáž."
Třetí povzdechne: "Chodil jsem vždycky včas, tak mě odsoudili za to, že mám hodinky z dovozu."




Pravdivý příběh:
Přítel šestnástileté Evy je opodezřelý ze špionáže, sabotáže a z vraždy.  Nevím, jestli spravedlivě, nebo ne, ale na tom nezáleží. Pár dní na to vtrhne do bytu, kde bydli Eva a její maminka,  KGB a odvede je na výslech s tím, že za hodinu se vrátí. Nevrátily se. Po dlouhých výsleších Eva dostala 7 let. Její maminka ještě víc. Stát jim zabavil veškerý majetek. Když Evu ve vězení omylem postřelí bachařka, ošetří ji zvěrolékař. Po propuštění z vězení nemá dostane Eva 50 Kč na vlak a jedny šaty. Její maminku propustí v sedmdesáti letech.

http://zpravy.idnes.cz/pribehy-20-stoleti-dospivajici-divku-zavreli-komuniste-za-lasku-k-odbojari-1tc-/domaci.aspx?c=A110902_112224_domaci_cen





Hitler vyvraždil asi 25 milionů lidí, avšak obětí světového komunismu bylo více jak 100 milionů! Ale říše nacistů byla zničena a její vůdcové veřejně souzeni. Zato u nás je dosud přijatelné být komunistou! Jak je to možné? A jak je možné, že komunistickou stranu někdo volí?


Žádné komentáře:

Okomentovat